SQUAT THERAPY

Leer de squat als beweging

De squat is een belangrijke beweging, en later een oefening, binnen het functioneel trainen. Omdat het de basis legt in veel oefeningen is het van belang om eerst correct te leren bewegen. Hiermee verlaag je de blessuregevoeligheid en verhoog je de progressie op het moment dat je je intensiteit verhoogd en/of gewicht verhoogd. Daarom is de squat eerst een beweging en later pas een oefening.

Er zijn veel sporters die de squat niet met de juiste techniek kunnen uitvoeren. Zolang je de squat niet correct kunt uitvoeren dan is het binnen de filosofie van The Fit Club geen squat. Om te werken aan je squat bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan de squat therapy. De problemen die vaak voorkomen zijn het volgende:

Hielen komen van de grond | Knieen niet in lijn van je tenen | Balansverlies waardoor je achterover valt | Bolle rug | Teveel voorover gebogen | Niet de volledige bewegingsuitslag

Herken jij de bovenstaande problemen? Dan is de squat therapy zeer interessant om aan deel te nemen. Wij gaan dan kijken wat het probleem is en gaan dan aan de hand van uitleg en oefeningen het probleem verhelpen. Dus eerst leer je correct bewegen voordat je de intensiteit of eventueel met gewicht kunt trainen. Een correcte squat is een goede houding en uitvoering, geen blessures en meer of zwaarder squatten.

AANMELDEN