Waarom geen suiker meer eten?

Waarom geen suiker meer eten?

24 september 2017 Voeding 0

Suiker is het nieuwe gif.

Suiker is verslavend en kan onze bloedsuikerspiegels behoorlijk ontregelen. Telkens wanneer we suiker (of veel koolhydraten in een andere vorm, zoals brood of pasta) eten, maakt ons lichaam insuline aan om de bloedsuikerspiegel constant te houden. Het probleem is echter dat de mens vaak erg veel van deze bloedsuikerspiegel verhogende voedingsmiddelen eet, waardoor het lichaam steeds meer moeite gaat krijgen met de regulatie hiervan en uiteindelijk zelfs ongevoelig kan worden voor de veranderingen in de suikerspiegels van het bloed en deze niet meer kan regelen. Dat is het ontstaan van diabetes.

Daarnaast betekent een sterk schommelende bloedsuikerspiegel dat we steeds vaker honger hebben: we gaan steeds meer en steeds vaker eten. Dit versterkt het initiƫle probleem.
Ons lichaam heeft haast geen opslagmogelijkheden voor de grote hoeveelheden koolhydraten/suikers die we eten, de enige oplossing is het opslaan als vet.

Geef een reactie